Vakantiepark Elfenmeer: 'Het is een pyromaan'

Op vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch is een pyromaan actief. Dat zegt een directeur van Oostappen Groep, eigenaar van het vakantiepark.
Woensdagochtend brak in een stacaravan op het park brand uit. Aan het begin van dit jaar waren er in korte tijd vijf branden op het park. Volgens de politie waren die allemaal aangestoken. Een verdachte werd er nooit opgepakt.

Politie onderzoekt camperbrand op Elfenmeer

Spelen met vuur

"Wij denken toch echt dat het hier gaat om een pyromaan. Het zijn steeds accommodaties die leeg zijn zonder gas, water of licht. Het is heel vreemd", zegt Jos Mennen, één van de directeuren van de Oostappen Groep.

Maatregelen

Buurtbewoners maken zich al enige tijd zorgen. De gemeente heeft eerder dit jaar aangedrongen op maatregelen. Het vakantiepark zegt dat die al genomen zijn maar wil verder geen toelichting geven. Directeur Mennen: "Je moet denken aan apparatuur en mensen, het heeft ons heel veel geld gekost." Na de zesde brand dit jaar wordt er weer extra opgelet, zo garandeert Mennen.

Onderzoek

De politie is nog bezig met onderzoek naar de brand die woensdagmorgen uitbrak. Daarbij wordt gekeken of er sprake is van brandstichting. Volgens de gemeente is de brandveiligheid van het Elfenmeer in orde.