Heroïne uit auto gegooid tijdens grote drugsactie

© Foto ter illustratie: iStock
De Belgische politie zette tijdens een grote internationale drugsactie de achtervolging in op een auto die richting Nederland probeerde te vluchten. De inzittenden gooiden onderweg heroïne uit de auto.
De agenten wilden de auto met Nederlands kenteken in Belgisch-Limburg controleren. De bestuurder trapte echter op het gaspedaal en probeerde te ontkomen. In Nederland werd de auto uiteindelijk toch onderschept. Onderweg hadden de inzittenden 24 gram heroïne uit het raam gegooid.

Drugsactie

De controle was onderdeel van een grote internationale drugsactie waaraan politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België meewerkten. Van donderdag tot en met zondag werden er in totaal 1776 mensen gecontroleerd, 148 van hen bleken verdovende middelen bij zich te dragen en acht van hen bleken onder invloed.

Internationaal

De grote drugsactie richtte zich specifiek op de twee vervoersassen Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz en Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs. Er werden zowel controles uitgevoerd langs autosnelwegen en provinciale wegen als op treinen, bussen en in drugspanden.
Aan de controles werkten 290 politieagenten mee. Zes mensen zijn aangehouden en vijf voertuigen werden in beslag genomen.