Indrukwekkend eerbetoon voor overleden motorbegeleider

© Mattijs Smit
Zo'n 400 motoren in alle soorten en maten begeleidden Gied Plummen donderdag op zijn laatste reis.
De motard uit Maasbracht ging vorig weekend hard onderuit toen hij een motorrun voor kinderen met een beperking begeleidde. Hij overleed zaterdag aan zijn verwondingen.

Prachtig geronk

Zelden ging een uitvaart gepaard met zoveel geronk als die van Plummen. "Als hij zou kunnen zien wat hier vandaag gebeurt, dan zou hij het prachtig vinden," verzucht een boomlange man op een motor. Zijn vrouw in het zijspan knikt instemmend.

Parade

Honderden motorrijders, bekenden van Plummen én motorliefhebbers van heinde en verre, verzamelden zich rond de middag voor het huis van de omgekomen motard. Toen de rouwstoet arriveerde, vormden zij met zijn allen een indrukwekkende parade.

Moeilijk

"We zijn bijna allemaal stoere mannen en vrouwen, maar dit is niet makkelijk," vertelt een man met een dikke, leren jas terwijl hij zijn helm afzet. "Om eerlijk te zijn vond ik het al heel moeilijk om zelfs het programma voor vandaag door te lezen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!