VenloStormt stopt met Roermond en Heerlen

© Wil Hendricks
De route van VenloStormt loopt bij de komende editie niet meer door het centrum van Venlo en Blerick. Ook komt er een keuring voor alle obstakels.
De organisatie wil het evenement zo nog veiliger maken, schrijft De Limburger. De obstakels worden voor het evenement onder de loep genomen door de onafhankelijke brancheorganisatie voor stormlopen, OCR International.

Maasboulevard

De hindernissen zullen bij de komende editie alleen nog worden geplaatst bij de Maasboulevard en in de uiterwaarden van de Maas.

Locaties

De organisatie zal alleen nog in Venlo een stormloop houden en niet meer in Roermond en Heerlen. "We willen nog meer veiligheid afdwingen en dat betekent je als organisatie alle complicerende factoren moet elimineren. Hoe pijnlijk dat soms ook is", zegt organisator Jeroen Kouwenberg tegen de krant.

Gitte Leurs

Vorig jaar overleed deelneemster Gitte Leurs uit Buchten tijdens de stormloop. Uit onderzoek bleek dat de organisatie niets te verwijten valt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!