1Lunch: Star Wars-fans onder een dekentje in de bios

© iStock
* Limburgers vechten om Edison-prijs* Tip stromen binnen over pakketten met zwaar vuurwerk* Duits tolplan kost grensstreek miljoenen
Dikke pech: de sluiproutes rond de A2 gaan dicht
Als je dacht een lekkere sluiproute te hebben om de dagelijkse file op de A2 tussen Weert en Eindhoven te mijden, dan heb je binnenkort pech. De gemeente Cranendonck, net over de provinciegrens bij Weert, is al die Limburgse filemijders zat. En dus gaan de vaste sluiproutes binnenkort op slot. Lees hier verder.
Tientallen tips over man met levensgevaarlijk vuurwerk
De tips stromen binnen over de man die pakketten met levensgevaarlijk vuurwerk verstuurt vanuit Noord-Limburg. Onder meer bij een supermarkt in Belfeld dropte hij de pakketten. Na een oproep in Opsporing Verzocht zijn er al zeventig tips binnengekomen bij de politie. Lees hier verder.
Limburgers vechten om de Edison
De kans is groot dat de Edison 2018 voor beste danceact naar een Limburgse artiest gaat. Twee Limburgse acts gaan de concurrentie met elkaar aan om de felbegeerde prijs. Venlonaar Jim Taihuttu (Yellow Claw) en het Maastrichtse duo Lucas & Steve zijn genomineerd. Lees hier verder.

Ontbijtje én Star Wars-marathon in de bios

Een vroeg ontbijtje voor Star Wars-fans in Kerkrade. Vanochtend ging de nieuwe film The Last Jedi wereldwijd in première. In de Vue-bioscoop werd een goede bodem gelegd. Met een ontbijt én een heuse Star Wars-marathon. Lees hier verder.
Duits tolplan kost grensstreek miljoenen
Het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, kost Nederlandse automobilisten jaarlijks tussen de 60 en 100 miljoen euro. Vooral de grensstreek zou worden getroffen. Van de kosten van de tol zou 40 procent voor rekening komen van bewoners en bedrijven in deze streek. Lees hier verder.