'Mega-attractiepark niet afgeblazen om onvoldoende steun'

GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) in het Limburgs Parlement geloven niet dat het mega-attractiepark Nature Wonder World is afgeblazen vanwege onvoldoende steun van de gemeente Brunssum.
Initiatiefnemer Jean Gelissen maakte dinsdag bekend na zeven jaar de stekker uit het project te trekken omdat hij geen vertrouwen voelde bij de politiek in Brunssum. Terwijl hij die wel essentieel vond.

Gemanoeuvreer

Maar volgens GroenLinks en de Partij voor de Dieren is sprake van 'gemanoeuvreer in de marge om een excuus te hebben'. De twee oppositiepartijen denken dat het plan gewoon financieel niet haalbaar bleek te zijn. In schriftelijke vragen stellen ze ook verwonderd te zijn dat het provinciebestuur zich onomwonden achter Gelissen schaart.

Relatie

"Het lijkt erop dat de relatie met de ondernemer het college liever is dan de relatie met de gemeente Brunssum", aldus GroenLinks en de PvdD. Om te kunnen controleren 'wat de waarheid is', willen ze ook inzicht in het ondernemersplan voor Nature Wonder World en de gevraagde bijdrage van de provincie.

Als een natte droom uiteengespat

Verder doet het niet doorgaan van het mega-attractiepark nog meer afbreuk aan de toegevoegde waarde van de Buitenring Parkstad, vinden GroenLinks en de PvdD. In hun woorden is alweer een reden voor de aanleg van de randweg 'als een natte droom uiteengespat'.