Exclusieve beelden: zo sloegen horlogedieven miljoenenslag

© Screenshot bewakingsbeelden
De juwelier in Maastricht, waar in de nacht van maandag op dinsdag voor 1,3 miljoen euro aan horloges is buitgemaakt, heeft de bewakingsbeelden van het inbrekersduo met L1 gedeeld.
Op de exclusieve beelden is te zien hoe twee inbrekers de zaak aan de Platielstraat in amper vijf minuten leeg hebben geroofd.

Ladder

Te zien is hoe twee gemaskerde inbrekers via een ladder tegen de gevel naar binnen weten te glippen. Kinderlijk eenvoudig breken ze een raam op de bovenverdieping open.

Vitrines

Daarna is op de beelden te zien hoe de mannen de vitrines in de winkel aan gort slaan. Alle dure horloges worden in een sporttas gestopt. Daarna kruipen ze bepakt en bezakt weer door het raam naar buiten en verdwijnen ze in de nacht.

Enorme schade

Bij de inbraak zijn 150 peperdure horloges buitgemaakt. Volgens eigenaar Alfred Burger bedraagt de schade 1,3 miljoen euro. De inbraak is een behoorlijke strop voor de gedupeerde eigenaar. "Ik ben maar voor twee ton verzekerd", zegt Burger. "Verder heb ik ook nog een eigen risico van 50.000 euro."

Verzekering

Wegens de enorme waarde van de klokjes wagen verzekeraars zich niet aan een volledige dekking, zo legt Burger uit. "Dit is niet te verzekeren", zegt hij.
Een paar jaar geleden hebben inbrekers ook al eens toegeslagen bij de juwelier.

Reactie politie

De politie heeft eerder al laten weten donderdag pas met meer informatie over de inbraak te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!