Politie verijdelde ontsnapping van topcrimineel Roermond

© WhatsApp 1Limburg
De man die woensdagmiddag werd doodgeschoten tijdens een grootschalige politieactie in Roosteren, zou een crimineel uit de gevangenis in Roermond hebben willen bevrijden.
Dat stelt de politie woensdagavond in een officiële verklaring.Ontsnapping

De politie had informatie gekregen dat er een ontsnapping op handen was. Daarbij zou een man worden bevrijd, die in Roermond een straf uitzit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu. Het gaat volgens de
om Benaouf A., een kopstuk van de zogenaamde mocro-maffia.

Helikopter

Woensdag probeerden de inmiddels overleden man en zijn handlangers een helikopter te kapen. Deze was waarschijnlijk onderdeel van het ontsnappingsplan. De politie wist de kaping te voorkomen, waarop er een wilde achtervolging begon.
Verwondingen
De verdachte probeerde in Roosteren te ontkomen aan agenten, die daarop het vuur openden. Daarbij raakte de man ernstig gewond. Hij overleed uiteindelijk ter plekke aan zijn verwondingen.

Andere verdachten
Drie andere verdachten werden aangehouden door de politie. Een van hen zat met de doodgeschoten man in een auto tijdens de achtervolging. De politie was ook in Maarheeze op zoek naar verdachten. In de verklaring van de politie staat dat deze verdachten bekend zijn bij justitie. De zoektocht wordt voortgezet.

Automatisch wapen

De politie heeft een tas in bezit van een van de verdachten. Daarin trof het onderdelen van een automatisch vuurwapen aan. Ook zijn er verschillende voorwerpen gevonden die vermoedelijk gebruikt zouden worden bij de ontsnapping uit de gevangenis in Roermond.