Honderd nieuwe banen in Venlo door komst Noble Benelux

© Manufactuur
Het bedrijf Noble Benelux komt naar Venlo. Verwacht wordt dat de komst van het bedrijf circa honderd banen oplevert.
Venlo krijgt een handelsorganisatie, een afdeling R&D en het distributiecentrum voor alle EU-landen voor het product ECOR. ECOR is een gepatenteerd bouwmateriaal dat geheel bestaat uit gerecyclede cellulosevezels. Het is ook herbruikbaar.

Investeren

Noble is van plan om op termijn € 7.500.000 te investeren in Venlo. Als de omzet in de Benelux groot genoeg is, wil het bedrjf een fabriek voor de productie van ECOR in de stad neerzetten. De vestiging van Noble Benelux zal dan werk bieden aan circa honderd personen.

Erg blij

"De gemeente Venlo is uitermate blij met dit besluit", reageert wethouder Stephan Satijn van Economische Zaken. "Nieuwe werkgelegenheid is altijd welkom maar Noble Benelux zoekt ook de samenwerking met lokale ondernemers, ontwerpers en studenten. De winst is dus groter dan het aantal directe arbeidsplaatsen."

Planning

Voorlopig vestigt het nieuwe bedrijf zich in de Manufactuur aan de Kazernestraat 19 in Venlo. Onderzoek en ontwikkeling kunnen daar direct starten. De fabriek zelf zal over ongeveer twee tot drie jaar volledig in bedrijf zijn.