Minimale leeftijd deelnemers LVK opgeschroefd

© L11 Alaaf
Deelnemers aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer moeten voortaan 18 jaar en ouder zijn.
Voorheen konden 16-jarige zangeressen en zangers al meedoen aan de liedjeswedstrijd.

Leeftijdsgrens

Het bestuur van de Stichting LVK heeft besloten de leeftijdsgrens voor deelname aan het LVK te verhogen van 16 naar 18 jaar vooruitlopend op het Reglement van Deelname LVK 2019, dat naar verwachting medio april bekend zal worden gemaakt. De keuze is gemaakt om een (mogelijke) overlap met het TVK, het Tiener Vastelaovend Konkoer, te voorkomen.
Niet toegestaan
Het meetpunt is start van inschrijven voor het LVK 2019 op 11 november 2018. Op die datum dienen deelnemers 18 jaar en ouder te zijn, zo schrijft het LVK op haar website. Het staat uiteraard 18- en 19-jarigen vrij om zelf te bepalen óf men wil deelnemen aan het TVK of LVK. Meedoen met eenzelfde lied aan beide konkoersen is niet toegestaan, schrijft het bestuur van het LVK.

Leegloop
Het TVK is blij met de verandering. Woordvoerder Wim Jennes denkt dat een leegloop van het TVK nu is voorkomen. Na de finaleplaats op het LVK dit jaar van de 16-jarige zangeres Fiorenza uit Valkenburg kreeg de organisatie van et TVK signalen dat meer tieners het TVK wilden loslaten om deel te nemen aan het LVK.