Gekantelde engel van Venlo beter zichtbaar

© Harry Lucker
Het kunstwerk 'Een bewindsdaad uit de hemel' van Harmut Wilkening dat sinds oktober vorig jaar in de nis van het Venlose stadhuis hangt, is woensdag opnieuw geplaatst.
Op die manier moet het kunstwerk beter zichtbaar worden.

Takelwagens

Met twee grote takelwagens is de engel van de Duitse kunstenaar eraf gehaald en iets gekanteld opnieuw geplaatst zodat het van onderen beter te zien is.

Kritiek

De nis ontstond tijdens een renovatie in 1880 en was helemaal niet bedoeld om een beeld in te zetten. Toch kwam telkens een discussie op gang over een eventuele invulling. Tijdelijke werken die tussen 2005 en 2012 in de nis werden geplaatst, konden telkens rekenen op stevige kritiek.

Engel

Voormalig burgemeester Hubert Bruls opperde in 2012 dat in de nis een engel moest komen, omdat het stadhuis in de Tweede Wereldoorlog wonderlijk gespaard was gebleven. Het werk van de Duitse kunstenaar Wilkening (een engel) werd uit drie ontwerpen door de inwoners van Venlo gekozen waarmee na meer dan honderd jaar eindelijk een einde kwam aan de discussie over de invulling van de nis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!