Flink meer woningen verkocht in Weert

© ANP
In de gemeente Weert zijn afgelopen jaar aanzienlijk meer woningen verkocht dan in 2013.
511 ten opzichte van 349 in het jaar daarvoor. Het woningaanbod bleef met ongeveer 900 te koop staande woningen gelijk. De totale woningvoorraad in Weert nam echter iets af, omdat er meer woningen gesloopt werden dan gebouwd.

Bevolkingsgroei

De grote vraag naar woningen is volgens de gemeente verklaarbaar omdat de bevolking van de stad nog steeds groeit. In 2014 met 211 inwoners.
Dat is vooral te danken aan personen die van buitenaf naar Weert trekken. Het gaat dan met name om Polen en Belgen. De nieuwelingen kochten 14 procent van de verkochte woningen. De rest wordt verkocht aan Weertenaren die binnen de gemeente verhuizen.

Minder dan drie ton

De meeste woningen die verkocht werden hadden een koopprijs onder de drie ton, 88 procent. Woningen met een prijs van meer dan een half miljoen euro bleken moeilijk aan de man te brengen.
Verder zijn er in 2014 tweemaal zoveel nieuwbouwwoningen verkocht dan in 2013 (43 ten opzichte van 21 in 2013).

Goed woonklimaat

De groei van het verkochte aantal woningen is volgens de gemeente onder meer te danken aan het goede woonklimaat van Weert en de voorzieningen in de stad; de lage hypotheekrente; de dalende verkoopprijzen en de goede en betaalbare woningvoorraad.

Huurwoningen

De vraag naar huurwoningen is onveranderd hoog in Weert. De woningcorporaties kunnen met moeite aan de toenemende vraag voldoen, stelt de gemeente.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!