Maastrichtse ambtenaar ontslagen na laat zwembadbezoek

© iStock
In Maastricht zijn tussen 2012 en 2016 dertien ambtenaren of bestuurders ontslagen wegens integriteitschendingen. Meest in het oog springend was het ontslag van een ambtenaar in 2015, die moest vertrekken na een inbraak in een gemeentelijk zwembad.
Dat blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad naar de integriteit van bestuurders en ambtenaren in de 25 grootste gemeenten van Nederland.

32 schendingen

De krant onderzocht in de periode van vier jaar 36 mogelijke gevallen van zogeheten integriteitschendingen. In 32 gevallen werd er daadwerkelijk vastgesteld dat er iets niet in de haak was. Zo ontdekte de krant onder meer acht fraudegevallen, stuitte het zeven keer op belangenverstrengeling en was er zes keer sprake van ongepast gedrag op de werkvloer.

144.994 euro

Van de dertien ontslagen die volgden na de integriteitsovertredingen, volgde er in twaalf gevallen een straf. In totaal hebben de onderzoeken naar de bestuurders en ambtenaren de gemeente Maastricht 144.994 euro gekost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!