Non (102) viert volop Oktoberfeest in Geulle

Foto ter illustratie. © iStock
Dat een Oktoberfeest niet alleen voor jonge mensen is, bewijst zuster Geertrudis. Zij is 102 lentes jong en vierde het festijn mee in zorgcentrum Ave Maria in Geulle.
Het zorgcentrum hield er de hele week Oktoberfeest.

Tiroler kienmiddag
Zo waren er elke dag liveoptredens van Duitstalige artiesten en kapellen. Ook vond er een heuse Tiroler kienmiddag plaats. Bij de festiviteiten waren niet alleen de bewoners welkom, maar ook de plaatselijke KBO en De Zonnebloem.

Harde muziek
Zuster Geertrudis klapte ondanks haar hoge leeftijd lekker mee. "Ik geniet met volle teugen als ik zie dat iedereen hier zoveel plezier heeft. Wat ik van de muziek vind? Die is altijd te hard voor mij. Maar de mensen vinden dat prettig."

Geen bier

Op het Oktoberfeest in Ave Maria vind je geen pullen met Weissbier en halve hanen. In plaats daarvan worden de ouderen verwend met liters koffie en een Berlinerbol. De lederhosen en dirndls waren eveneens voorbehouden aan het begeleidend personeel. "Maar op deze leeftijd voelt de huid al aan als leer", aldus een gevatte bewoner van Ave Maria.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!