Uitsterfconstructie voor bungalowpark in Meijel

© Stefan Koopmans
Met een uitsterfconstructie wil Peel en Maas een einde maken aan de permanente bewoning op onder meer bungalowpark Stille Wille in Meijel.
Snel zal dit in de praktijk niet gaan omdat bewoners de laatste jaren rechten hebben opgebouwd.

Permanente bewoning
Bewoners die al voor 1997 permanent woonden op het park mogen er blijven wonen. Pas als het meer dan een jaar niet voor permanente bewoning wordt gebruikt of wordt verhuurd aan een recreant vervalt dit recht.

Nog tien jaar
Bewoners die niet kunnen aantonen dat hun woning al van voor 1997 permanent bewoond werd, mogen nog tien jaar permanent in hun huis blijven wonen.

Arbeidsmigranten
Ook zijn er nog de huisjes die door arbeidsmigranten worden bewoond. Dat wordt wat het gemeentebestuur betreft alleen nog toegestaan als die, net als op andere recreatieparken in de gemeente, in een afgescheiden deel van het terrein worden gehuisvest.

Baarlo en Beringe
Wat voor de ruim 150 woningen op Stille Wille geldt, gaat als het aan het college ligt ook gelden voor de permanente bewoners van camping De Berckt in Baarlo en Beringerzand bij Beringe gelden. Op De Berckt worden zo’n 30 huisjes permanent bewoond en moeten de mensen kunnen aantonen er al sinds 1985 permanent te wonen. Op Beringerzand moeten de bewoners van 20 huisjes kunnen aantonen er sinds 1995 permanent te wonen.

Ter vergelijking: op Stille Wille worden vrijwel alle ruim 150 huizen permanent bewoond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!