1Lunch: Man kukelt in kanaal tijdens poepen

© Istock
* Dieven in snelle auto ontkomen aan politie * Rokend broodrooster zorgt voor commotie in zorginstelling* Leven als bekende Nederlander valt Dumoulin zwaar
Dieven ontkomen aan politie door snelle auto
De politie heeft donderdagavond de achtervolging ingezet op een groep inbrekers, maar moest het geboefte laten gaan omdat er onverantwoorde snelheden werden bereikt. De inbrekers verplaatsten zich in een Audi, die zo hard reed dat de politie besloot de achtervolging te staken. Lees hier meer.

Man valt in water tijdens poepen

Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een man uit de Zuid-Willemsvaart in Weert gered. De man was tijdens het poepen in het water gevallen. De hulpdiensten werden rond 4:15 uur massaal gealarmeerd vanwege de bijzondere situatie. Het slachtoffer was volgens de lokale nieuwssite Weertdegekste op de fiets onderweg naar huis toen hij hoognodig moest poepen. Lees hier meer.
© Weertdegekste

Rokende broodrooster zorgt voor commotie bij zorginstelling

Wat een broodrooster wel niet kan veroorzaken. Een rokend broodrooster in een slaapkamer zorgde vrijdagochtend namelijk voor commotie bij zorginstelling Daelzicht in Heel. De brandweer werd gealarmeerd vanwege de rookontwikkeling en wilde het gebouw aan de Rector Driessenstraat uit voorzorg ontruimen. Lees hier meer.
Leven als bekende Nederlander valt Dumoulin zwaar
Na zijn zegereeks is wielrenner Tom Dumoulin mateloos populair in Nederland, maar hij heeft moeite met de status van bekende Nederlander. Dat vertelde de Maastrichtenaar vrijdag tijdens een Q&A met de NOS. Tijdens het vraaggesprek werd de renner gevraagd naar zijn nieuwe status. "Daar heb ik het moeilijk mee gehad. Zeker na de Giro", vertelt Dumoulin. Lees hier meer.
© ANP
Tiener met donorhart haalt top Mont Ventoux
Wat een prestatie! De veertienjarige Lucas uit Baarlo, die twee jaar geleden een donorhart kreeg, heeft de Mont Ventoux beklommen. Dit deed hij samen met samen met nog 61 wielrenners. Lucas wil met zijn actie geld inzamelen voor de stichting Hartedroom om daarmee onderzoek mogelijk te maken naar cardiomyopathie, een spierziekte aan het hart waar Lucas zelf ook aan leed. Lees hier meer.