Persoon uit auto geslingerd tijdens ongeval A73

© Fer Traugott
Een inzittende van een personenauto is zaterdagmorgen uit de auto geslingerd toen deze op de A73 bij Roermond over de kop sloeg.
Twee andere inzittenden raakten gewond. Het ongeluk gebeurde rond 05.30 uur onder de brug bij de afrit naar de N280.

Vangrail

De auto raakte om nog onbekende reden de vangrail en sloeg over de kop. Daarbij werd een van de inzittenden uit het voertuig geslingerd. De auto gleed op de kop nog enkele meters door met de twee andere inzittenden erin.

Traumahelikopter

De persoon die op de weg terecht is gekomen, is met spoed naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Een traumahelikopter werd daarvoor opgeroepen, maar uiteindelijk ging de gewonde met de ambulance mee naar Zuid-Limburg. In ieder geval één van de twee overige inzittenden is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Snelweg dicht

Technisch onderzoek moet uitwijzen waarom de auto tegen de vangrail terecht is gekomen. De snelweg is daarom nog enige tijd in zuidelijke richting afgesloten geweest voor het verkeer. Omdat het ongeluk onder de brug gebeurde, kon het verkeer de afrit naar de N280 pakken en vervolgens direct weer de oprit naar de snelweg op.
© Fer Traugott

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!