TEFAF zoekt diepere verankering in Maastricht

© Harry Heuts/Chapeau Magazine
Kunstbeurs TEFAF hoopt op betere bereikbaarheid en meer voorzieningen in Maastricht.
Zo bleek tijdens de opening van TEFAF Fall in New York.

Nieuwe faciliteiten

De nieuwe leiding van TEFAF spreekt met de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht over nieuwe faciliteiten. De aangekondigde investeringen in het vliegveld en de 27 miljoen voor het MECC werden met instemming begroet in New York.

Veranderen

"Stilstaan is altijd verkeerd, wij moeten veranderen", aldus Patrick van Maris van Dijk, de CEO van TEFAF. "Een aantal zaken is belangrijk voor Maastricht, een aantal dingen is belangrijk voor TEFAF. Wij zijn in goed overleg met provincie en gemeente over hoe zij ons kunnen helpen om onze ambities waar te maken. Als wij daar uit komen, en de intentie is er absoluut, dan kunnen we op de lange termijn samen dingen plannen".

Sterk merk

Limburg zou de kunstbeurs graag voor langere tijd aan Maastricht binden. TEFAF is sinds 1988 uitgegroeid tot een sterk merk, waardoor de band met Maastricht niet vanzelfsprekend is. Sinds 2016 verzorgt TEFAF ook een Fine Art Fair in New York.
Toch zetten ook de nieuwe bestuurders hun troeven nog op Maastricht. "Limburg, Nederland en de Euregio begrijpen dat er een belangrijke groep mensen uit de wereld naar dit stukje Europa komt met TEFAF", zo zegt Nanne Dekking, bestuursvoorzitter van TEFAF. "Daar moet je iets aan doen. En daar moet je samen iets aan doen".

Geruchten

In de wandelgangen in New York blijkt dat TEFAF zoekt naar een diepere verankering in de stad Maastricht. Zo zou de kunstbeurs ook graag aanwezig zijn in Maastricht als er geen beurs gehouden wordt. Daarnaast zet TEFAF de hotelfaciliteiten op de agenda. De organisatie kreeg in voorgaande jaren klachten over het feit dat veel Maastrichtse hotels een minimaal aantal van 4 overnachtingen eisen bij boeking in de TEFAF-week. Dat soort constructies speelt niet bij TEFAF New York. De partijen overleggen nu over een constructieve oplossing.
Een lange reportage over de TEFAF New York is zondagavond te zien in het programma Limbourgeois op L1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!