Vermeende internetoplichter Stan T. langer vast

De van internetoplichting verdachte Stan T. (19) uit Vlodrop blijft langer in de gevangenis zitten.
Het voorarrest is met 90 dagen verlengd. Dat laat advocate Gitte Stevens, die de belangen behartigt van Stan T., weten.

Reclasseringsrapport

Er wordt een reclasseringsrapport opgemaakt. Ook krijgt haar cliënt hulpverlening, zo zegt Stevens.

Internetoplichting

De jongeman wordt ervan verdacht dat hij een groot aantal mensen heeft belazerd. Zo zou hij onder andere dure voetbalkaarten te koop aanbieden, maar deze nooit leveren. Verder zou hij ook auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat hij het geld zogenaamd had overgemaakt.

Hinderlaag

Stan T. zit sinds donderdag 24 augustus vast. Hij werd opgepakt, nadat hij eerder die dag in de val was gelokt door een aantal gedupeerden. De 19-jarige Vlodroppenaar had een afspraak in Roermond. Hij zou hier bij iemand een tatoeage gaan zetten. Toen hij aankwam op Knevelsgraafstraat bleek hij in de val te zijn gelokt. Bij de woning werd hij opgewacht door een groep gedupeerden die een appeltje met hem had te schillen.
De tiener werd naar eigen zeggen achterna gezeten door mensen die hij eerder had opgelicht. Zo heeft hij al de nodige confrontaties gehad met zijn gedupeerden.

Politie

Begin juli moest de politie er nog aan te pas komen in Roermond. Hij zou hier het een en ander met zijn ex-vriendin uitpraten, maar ook hier werd hij opgewacht. Uiteindelijk wist de politie te voorkomen dat het uit de hand liep. Eerder werd hij ook al eens bij de lurven gegrepen door mensen in Maastricht die eigen rechter wilden spelen.

Fictieve namen

Voordat Stan T. in de boeien werd geslagen, heeft hij zich de laatste weken regelmatig bij de politie gemeld. In mails, die in het bezit zijn van 1Limburg, beklaagt hij zich over belagers die hem via social media lastigvallen en hem zwart maken. Hierbij gebruiken ze volgens T. fictieve namen.
Lees hier alles over de van oplichting verdachte Stan T.