Voetbalclub SV Meerssen beschuldigd van discriminatie

© iStock
Voetbalclub SV Meerssen wordt beschuldigd van discriminatie. Voetbalclub RKSV Nuenen is van plan om melding te doen bij de KNVB van discriminatie.
Dat meldt Omroep Brabant.

Grensrechter

In de uitwedstrijd met Meerssen zou een speler van de club uit Meerssen over de schreef zijn gegaan volgens RKSV Nuenen.

Discriminatie

Hij zou discriminerende opmerkingen hebben gemaakt richting een getinte speler van de A1 van Nuenen. Woordvoerder Mariët Jonkhout van RKSV Nuenen laat aan Omroep Brabant weten dat de club daarover zo kwaad is dat ze richting de KNVB stapt. "Onze spelers waren van slag. Nota bene op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie vindt er discriminatie plaats op een voetbalveld. We doen melding bij de KNVB omdat we duidelijk willen maken dat dit niet kan."

'Kankerrooie'

SV Meerssen is zich zelf van geen kwaad bewust. Een trainer van de club die anoniem wil blijven: "Het was juist een speler van Nuenen die onze aanvaller uitschold voor 'kankerrooie'. Dat kan natuurlijk niet. Van discriminerende opmerkingen vanuit onze kant is bij mij niets bekend."

Bananenschillen op veld

Wel beschuldigt hij het publiek van RKSV Nuenen. Zo zouden supporters van die club tijdens de wedstrijd bananenschillen op het veld hebben gegooid. Veel zorgen over de klacht van de KNVB maakt de trainer zich dan ook niet. "Nuenen heeft er wel een handje van om alles maar op sociale media te gooien. Daar staan ze om bekend. Maar als je niks hebt, kun je ook niks aantonen. Wij hebben alleen maar respectvolle jongens in ons elftal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!