Maastrichtse Satudarah-baas blijft achter tralies

© ANP
De drie bestuursleden van motorclub Satudarah die eind vorige maand zijn opgepakt, onder wie Maastrichtenaar Paul M, kunnen nog zeker 45 dagen worden vastgehouden.
Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Zwolle bepaald.

Criminele organisatie

Het drietal wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel en werd op 26 september opgepakt. De 48-jarige Maastrichtenaar en de uit Tilburg afkomstige Angelo M. (40) en Xanterra M. (43) zijn landelijke bestuursleden van de motorclub. De mannen blijven ook in beperking, wat betekent dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben. Alleen met hun advocaat is contact toegestaan.

Opsporingslijst

Bij de actie wilde het OM ook mede-oprichter Michel Boer op laten pakken, maar dat mislukte. Hij staat nu op de nationale opsporingslijst van de politie. Via een andere procedure, bij de rechtbank in Den Haag, probeert het OM motorclub Satudarah te verbieden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!