Bakker uit Maasbracht maakt beste nonnevot van Limburg

© Archief MGL
Cyrille Dieteren uit Maasbracht heeft de wedstrijd om de beste nonnevot van Limburg gewonnen.
De 42 jarige bakker versloeg met zijn 'gouden' nonnevot 40 andere Limburgse bakkers, die meededen aan deze door de Limburgse kranten gehouden wedstrijd.

'Verfijningen'

Dieteren eindigde de afgelopen jaren steevast in de top van vijf van de beste Limburgse nonnevotbakkers. Dit jaar kreeg hij loon naar werken. "Eindelijk, ik heb er keihard voor gewerkt. Ik heb steeds verfijningen aangebracht aan het basisrecept, dat ik van vader heb gekregen. Ook de feedback van mijn klanten heeft me veel geholpen."

Jury

Van Venlo tot Maastricht zijn deze week nonnevotten gekocht bij bakkers. De nonnevotten of strikken en poeffele zoals ze buiten de nonnevot-hoofdstad Sittard worden genoemd, werden door een driekoppige jury beoordeeld: Jacqueline Counotte, oud-bakker en docente brood en banket aan het Arcus College in Heerlen, Jos Richaerts, oud-bakker, ex docent brood en banket aan het Da Capo college in Sittard en keurmeester bij bakwedstrijden, en Edwin Soumang, chef kok van Restaurant One ( * ster) in Roermond.
De strikken werden beoordeeld op uiterlijk, structuur/bakaard, vetgehalte en smaak.
Een uitgebreid verslag van de nonnevottentest staat vandaag in Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Een filmpje over de test is te zien op limburger.nl