Taxichauffeur: 'Pinkpop-slachtoffers zaten op de weg'

© Alexander Dekkers
Een taxichauffeur die getuige was van de aanrijding in Landgraaf zegt dat hij de slachtoffers op de weg had zien zitten, kort voor het incident.
Dit vertelt chauffeur Haroen Jalili aangeslagen tegen L1.

Vriendelijk

Hij reed afgelopen nacht een aantal keren over de weg om als taxichauffeur klanten op te halen bij camping B van Pinkpop. "Steeds zat er een groep van ongeveer tien personen in een kringetje op de Mensheggerweg", volgens de taxichauffeur waren ze daar spelletjes aan het doen. "Ze zaten deels op de weg, en deels op het gras. Ze waren de hele avond vriendelijk en zwaaiden nog naar me."

Opvallend wegrijden

De laatste keer dat hij er langs reed zag hij een busje opvallend wegrijden. "Toen ik me omdraaide zag ik het busje vol gas de rotonde oprijden", vertelt de chauffeur. De slachtoffers trof hij bloedend op straat aan: "Ik schrok me dood en ben er naartoe gerend." Eén slachtoffer overleed ter plekke, drie anderen werden in zeer slechte toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet gereageerd op de lezing van de getuige. In de persconferentie maandagmiddag op het gemeentehuis in Landgraaf is door het OM niets gezegd over de precieze plek waar de slachtoffers werden aangereden.

Lees hier meer over het drama bij de Pinkpop-camping

Andere getuige

Ook een andere getuige beaamt dat de slachtoffers op en bij de Mensheggerweg zaten. Een diskjockey die eerder in de nacht op camping B plaatjes draaide zag dezelfde groep zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!