Plafond eerste hulp ziekenhuis Venlo deels ingestort

Plafond eerste hulp VieCuri Venlo deels ingestort. © L1
Het plafond van de eerste hulp van ziekenhuis VieCuri in Venlo is deels ingestort. Dat gebeurde donderdagavond rond 23:30 uur. De ravage is enorm.
De oorzaak is nog niet bekend. Op het moment van de instorting waren er twee patiënten met één begeleider aanwezig. Niemand raakte gewond.

Patiënten

Door de instorting zijn de traumakamers tijdelijk niet operationeel. In overleg met de huisartsenpost werden patiënten die donderdagnacht spoedeisende hulp nodig hadden, opgevangen in ziekenhuizen in de regio in Roermond, Boxmeer, Nijmegen en Maastricht.
VieCuri heeft inmiddels de naastgelegen afdeling ingericht als spoedeisende hulp. De meeste patiënten kunnen hier behandeld worden. Alleen patiënten met ernstig letsel worden elders ondergebracht.

Ravage

De gang lag bezaaid met puin van het ingestorte plafond. Uit voorzorg zijn ook de resterende plafondplaten verwijderd. Inmiddels is gestart met de opruimwerkzaamheden. VieCuri verwacht dat de spoedeisende hulp, inclusief de traumakamers, vrijdag rond 18:00 uur weer beschikbaar zijn.
Deel van systeemplafond VieCuri ingestort. © L1