Bram Moszkowicz gepresenteerd als voorman VNL

Bram Moszkowicz voorafgaand aan de persconferentie. © ANP/Martijn Beekman
Bram Moszkowicz heeft zich dinsdagochtend officieel gepresenteerd als de nieuwe politiek leider van Voor Nederland (VNL).
De Maastrichtse oud-advocaat maakte op de tonen van de Frank Sinatra-evergreen That's Life zijn opwachting in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

Emotionele speech
Moszkowicz hield een emotionele speech over zijn drijfveren en de keuze voor het de politiek. "Eerst wilde ik cliënten bijstaan, nu burgers", aldus de gewezen strafpleiter. "Ik ben bevrijd van de angst, ik ben klaar voor de politiek."
Leugentjes
De kersverse politiek leider deed gelijk zijn eerste belofte. "Uit mijn mond geen 'géén commentaar', geen leugentjes."

Geen advocaat meer
Bram Moszkowicz werd twee jaar geleden definitief 'van het tableau geschrapt' en mag zich sindsdien geen advocaat meer noemen. In de tussentijd hield hij zich bezig met televisieklussen en het schrijven van een roman. Volgens Moszkowicz maakt het feit dat hij uit zijn ambt is gezet hem niet onbetrouwbaar.

Louis Bontes
De komst van de ex-advocaat naar het Binnenhof wordt niet door iedereen op prijs gesteld. VNL-oprichter Louis Bontes vertrok maandag omdat hij zich niet kan vinden in keuze voor de nieuwe voorman.

Lees ook: Laurence Stassen naar nieuwe partij VNL
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!