Nasleep drama Venlo Stormt: 'Controle regels is lastig'

© Wil Hendricks
De controle op naleving van de vergunningsvoorschriften bij grote evenementen zoals Venlo Stormt is en blijft lastig.
Dat laat de gemeente Venlo weten als reactie op het nieuws dat er te weinig duikers waren toen precies een week geleden bij een superglijbaan een 29-jarige vrouw uit Buchten om het leven kwam. Het slachtoffer vond de dood nadat een achteropkomende deelneemster boven op haar viel in het water.
Vergunning
De vergunning voor dit evenement telde enkele honderden pagina's. Daarin stond onder meer dat er vanwege de risico's zes duikers en vier lifeguards in het water moesten liggen. Achteraf blijkt dat er twee duikers te weinig waren om in te grijpen bij een calamiteit. Het is onduidelijk of dit het slachtoffer had kunnen redden.

Lees ook: Te weinig duikers bij fataal ongeluk Venlo Stormt

Ondoenlijk

De gemeente Venlo is vergunningverlener, maar moet die ook controleren. Volgens een woordvoerder is dat bijna ondoenlijk omdat er per jaar in Venlo op 250 dagen evenementen plaatsvinden.

"De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de naleving van een vergunning." Een speciale afdeling die structureel de naleving van alle vergunningen bij evenementen controleert is er niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!