'Al gauw besefte ik dat de ontploffing door mij kwam'

De koperdief die de explosie in Heerlen veroorzaakte, moest huilen toen hij het ontplofte gebouw op televisie zag. En een stoere stratenmaker vertelt hoe het dak omhoog vloog voor het gebouw inzakte. Dit is de week in quotes.

"Ik dacht dat het een aanslag van IS was, maar ik besefte al gauw dat het door mij kwam. Thuis zag ik het gebouw op televisie. Ik herkende het meteen en begon te huilen. Ik kon wel van het dak springen."

Dimitri O. over de ontploffing in Heerlen die hij veroorzaakte door koperleidingen te stelen. In totaal kreeg hij 59 euro voor het koper, de schade is meer dan 10 miljoen euro.

"Het eerste dat ik merkte, is dat het dak van het gebouw omhoog vloog. Daarna zakte het helemaal in elkaar. Er kwam puin en glas op me af. Het is moeilijk te omschrijven hoe dat eruit heeft gezien."

De ontploffing in Heerlen heeft de stoere stratenmaker Pascal Arndts (40) psychisch gebroken. Hij raakte bij de ontploffing gewond.

"Ik ben vijftien meter verderop beland. Er kwam een vrouw naast me zitten, die zei dat ik vooral moest blijven liggen."

Nogmaals Arndts.
De flat aan de Van Weerden Poelmanstraat in Heerlen werd verwoest door een gasexplosie. © De Limburger/Luc Lodder

"Dit heeft zijn carrière gebroken, in elk geval wat het burgemeesterschap van Maastricht betreft."

Advocaat Kalff vindt het onacceptabel dat PowNed en Robbie Hasselt niet vervolgd worden door het OM voor hun verborgen camera stunt. Deze actie kostte Onno Hoes de kop als burgemeester van Maastricht.

"Binnen het bedrijf wordt er over nagedacht hoe het verder moet als er een moment komt wanneer hij niet meer kan optreden. Eigenlijk praten ze er liever niet over."

Maaike Meijer schreef samen met twee andere wetenschappers een boek over het succes van Andre Rieu. Volgens haar is de vioolvirtuoos onkopieerbaar en zorgt dat voor kopzorgen.

"De brand is aangestoken, zeker weten! De boten lagen aan weerszijde van de steiger en stonden allebei tegelijk in brand."

Wim Nieuwhoff, eigenaar van één van de in brand gevlogen boten bij het Leukermeer in Well, is er in Dagblad de Limburger van overtuigd dat de boot is aangestoken.
© Stefan Koopmans

"Wat mij betreft komen we in de zwaarst mogelijke poule terecht. De kans dat we doorkomen wordt dan misschien wat kleiner, maar het zou een geweldige ervaring zijn om tegen de absolute topteams te spelen."

Roel Brouwers in De Telegraaf na het behalen van de Champions League met Borussia Mönchengladbach.

"Ik ben niet zo'n 'Feierbiest' en ik ben geen Louis van Gaal. Ik ben maar een doodgewone Huub"

Huub Stevens is blij met het voorkomen van degradatie bij VFB Stuttgart, maar verwacht nu vooral geen Louis van Gaal taferelen bij de Sittardenaar.

"Als mensen zeggen en schrijven dat ik in aanmerking kom voor de top-3, dan vind ik dat realistisch. Maar het stoort me als er gezegd wordt dat ik topfavoriet voor de gele trui ben. Dat is niet reëel."

Tom Dumoulin ziet zich in een interview met Dagblad de Limburger niet als de topfavoriet voor het geel bij de proloog in de Tour de France.
© Roger Dohmen

"Voetbal is een contactsport. Als je dit niet wilt, moet je maar op dammen gaan, zei mijn vader altijd."

Joeri de Kamps heeft vlak na afloop van de wedstrijd geen spijt van de karatetrap waarmee hij Jeffrey Altheer de wedstrijd uit schopte.

"Ik ben hiervan geschrokken en wil dan ook graag mijn excuses aanbieden aan Jeffrey. Uit mijn interview na de wedstrijd is dat gisteren niet goed gebleken en dat wil ik graag rechtzetten."

Nog geen 24 uur later is De Kamps toch bij zinnen gekomen en biedt hij op de site van NAC zijn excuses aan voor de zware overtreding.

"Ja, ik durf te zeggen dat De Surprise goede kaarten heeft om ingezonden te worden voor de Oscars."

Filmmaker Mike van Diem uit Sittard is overtuigd van zijn eerste speelfilm in achttien jaar - met Karakter won Van Diem destijds een Oscar - De Surprise.

"Het waren allemaal redenen waardoor ik op een gegeven moment het speelfilmtraject heb verlaten, maar na een jaar of tien kwam het toch weer terug. Toen begon ik eigenlijk met De Surprise. Het is niet zo dat ik zeventien jaar lang niks gedaan heb, want ik geloof dat ik al in 2007 begon met schrijven. Jeroen (van Koningsbrugge, red.) was er al vroeg bij betrokken, wij kennen elkaar al jaren."

Van Diem over de lange aanloop van De Surprise.

"We zijn zelfs van pure ellende maar vrienden geworden."

Nog een keer Van Diem over zijn band met acteur Jeroen van Koningsbrugge.

"Op enig moment was het zelfs zo erg dat de grote satellietwagens met elkaar in botsing raakten, omdat ze zo snel mogelijk af wilden gaan op een gerucht dat er een matras met bloed gevonden zou zijn."

Karin Janssen uit Roermond blikt in de Limburgse kranten terug op de aanhoudende hype rondom de dood van Natalee Holloway. Janssen was als hoofdofficier verantwoordelijk voor het onderzoek naar Holloway.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!