1Lunch: André Rieu raakt verkeerde snaar met 'nazi-lied'

© Jean-Pierre Geusens
* Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven* Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins* Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Geen treinen tussen Venlo en Eindhoven
Reizigers tussen Venlo en Eindhoven zijn de komende dagen aangewezen op de bus. Er rijden op dat traject tot en met zondag geen treinen. Het spoor wordt op meerdere plekken vernieuwd. Lees hier meer.
Parkeergarages Weert gehackt voor bitcoins
De computersystemen van twee parkeergarages in Weert zijn even gehackt geweest. Dat was niet zonder reden, want de hackers wilden bitcoins zien van de gemeente. Dat hebben ze uiteindelijk niet gekregen. Door de hack konden mensen een paar dagen gratis parkeren in de parkeergarage aan het Stationsplein en de parking Centrum-Noord. Lees hier meer.
© iStock
Celstraf dreigt voor Heerlense vrouwenhacker
Het hacken van internetgegevens van honderden vrouwen kan een Heerlenaar duur komen te staan. Twee medeverdachten hebben al te horen gekregen dat er drie en vier jaar cel wordt geëist in deze zaak. Het drietal had naaktfoto's van honderden vrouwen die waren gestolen uit de icloud van de slachtoffers. De Heerlense hacker moet nog voor de rechter verschijnen. Lees hier meer.
André Rieu raakt verkeerde snaar
Het leek zo'n leuk idee van André Rieu: gemeenteraadsvergaderingen beginnen met een stuk muziek, om de politici alvast in een vrolijke, lieve bui te brengen. Maar om daar nou een lied voor te gebruiken dat in de Tweede Wereldoorlog werd gespeeld bij executies in concentratiekampen... Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!