Opvallend: Fietsers hebben streepje voor in Meerssen

© Twitter
Gefronste wenkbrauwen bij weggebruikers in Meerssen. Daar zorgen opvallende nieuwe lijnen op een weg voor verwarring.
Op de Kuileneindestraat zijn de trottoirs en fietspaden verbreed, maar is het rijvlak voor automobilisten daardoor een heel stuk smaller geworden.

'Fietser is leidend'
De gemeente heeft de weg aangepast, omdat uit landelijk onderzoek, op basis van fietsgedrag en video-analyses, is gebleken dat deze nieuwe situatie de meest veilige optie is voor alle weggebruikers. "De fietser is door dit nieuwe wegprofiel de leider in het verkeer. Automobilisten moet zich gaan aanpassen op de verkeerssituatie op dat moment", aldus wethouder Marly Heusschen.

Verwarring en gevaar

Voor de bewoners is het nog wel even wennen. "Ik vermoed dat als er een auto van boven komt en een tegenligger komt, ze nog wel naast elkaar kunnen rijden. Maar als er ook fietsers zijn, dan moet ik er denk ik maar achter gaan rijden", aldus een van de bewoners. Een ander laat weten dat de nieuwe lijnen gevaarlijk kunnen zijn. "Iedereen rijdt hier zo hard dat dit nog weleens gevaarlijke situaties kan opleveren."
De gemeente heeft op dit moment op vier plekken fietspaden verbreed en verwacht dat er in de toekomst nog meer gaan komen. "De mensen moeten zich bewust worden dat dit een nieuwe manier van weg gebruiken is", aldus Heusschen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!