Helft van de Limburgers mijdt carnaval

© L1
Ongeveer de helft van de Limburgers (49 procent) viert carnaval. De andere helft probeert het feestgewoel juist zoveel mogelijk te mijden.
Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad door het Maastrichtse onderzoeksbureau Flycatcher is gehouden onder een representatieve groep van ruim 500 Limburgers van achttien jaar en ouder.

Wintersport

Wie géén carnaval viert, gebruikt de voorjaarsvakantie niet om de provincie massaal te ontvluchten en af te reizen naar de wintersport of naar warmere oorden. Dat doet maar 13 procent. De grote meerderheid (62 procent) blijft lekker thuis en probeert de grootste drukte te mijden. Een kwart werkt tijdens de carnavalsdagen gewoon door.

Minder schade

"De concurrentie van de (wintersport-)vakantie heeft carnaval inderdaad minder schade berokkend dan we een jaar of twintig geleden nog vreesden", zegt socioloog en carnavaloog Theo Fransen uit Venlo.

Krant van zaterdag

Lees meer resultaten uit deze enquête en extra reacties in de Limburgse kranten van zaterdag. Op www.limburger.nl staat een videoreportage waarin verslaggever Jan Cuijpers de resultaten nader toelicht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!