Politie schakelt hulp Brightlands in voor boevenjacht

© iStock
De politie in Limburg gaat samen met Brightlands Smart Services Campus in Heerlen kijken naar innovatieve manieren om politiewerk te doen.
Vanaf donderdag werken er politiemedewerkers op de campus.

Broedplaats Brightlands
De politie ziet Brightlands als 'broedplaats om te experimenteren'. "De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben ontegenzeggelijk invloed op het politiewerk. De informatieorganisatie van de politie wil graag de handen ineenslaan met derden die beschikken over kennis en denkkracht en die innovatieve ontwikkelingen een warm hart toedragen", zegt Ernest Venema, hoofd Informatie Organisatie van de Limburgse politie.

Effect bewezen

Ook op de Heerlense campus heerst enthousiasme. "Ik ben ervan overtuigd dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Onze manier van sámen aan vraagstukken en uitdagingen werken heeft zijn effect al bewezen. De politie is er voor de hele samenleving en kiest nadrukkelijk voor innovatie en samenwerking om voor de veiligheid van iedereen te zorgen", vertelt Brightlands-CEO Peter Verkoulen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!