Half Facebook helpt met zoeken naar telefoonmeisje

© Facebook/Sjaan van der Voort
Jeanette van de Voort uit Nederweert-Eind, ook wel bekend als Tante Sjaan, wordt overspoeld met reacties na een oproep op Facebook.
Sjaan stond tijdens Koningsdag op de Oranjemarkt in Nederweert. Ze had bijna een telefoon verkocht aan een meisje met het syndroom van Down toen ze erachter kwam dat de stekker ontbrak. Nu heeft ze de stekker alsnog gevonden en wil ze heel graag de telefoon aan het meisje geven. Via Facebook hoopt ze haar te vinden.

Lees ook: Telefoon ligt klaar voor meisje met Down, maar waar is ze?

Buitenland

Sinds de oproep krijgt Tante Sjaan honderden reacties uit alle windstreken. "Mijn oproep is meer dan 19.000 keer gedeeld in heel Nederland, maar inmiddels ook in Frankrijk, Engeland en Spanje." Heel even leek het erop dat het meisje terecht was, maar dat bleek loos alarm. Overdonderd door de enorme respons snapt ze niet goed waarom ze de juiste persoon nog niet gevonden heeft.

Op de been

"Er komen zo veel tips binnen en iedereen die ik ken is op de been om haar te vinden. Er hebben zich inmiddels ook mensen gemeld die de telefoon willen hebben. Maar ik verkoop hem niet. Hij is voor het meisje en ik ga net zolang door totdat ik haar vind."

Teleurstelling

Toen ze de donderdag de teleurstelling op het gezicht van het meisje zag nadat bleek dat de stekker ontbrak, kreeg Tante Sjaan een flashback. "Ik heb zelf een kind verloren aan leukemie. Als je een ziek kind iets wil geven en dat kan niet, dan gaat de pijn door merg en been. Daarom ben ik de zoekactie begonnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!