Jesse Klaver belt met Limburgse GroenLinks-voorzitter

© ANP/Bart Maat
GroenLinks-voorman Jesse Klaver vindt het jammer dat GroenLinks in het Limburgs Parlement via de media kritiek heeft geleverd op de rol van de partij bij de mislukte kabinetsformatie.
Volgens fractievoorzitter Carla Brugman heeft Klaver haar laten weten dat hij liever had gezien dat de teleurstelling en kritiek van de statenfractie intern aan de orde was gesteld en niet meteen in de openbaarheid.

Lees ook: Statenfractie GroenLinks teleurgesteld over Jesse Klaver

"Maar we zijn niet teruggefloten" aldus Brugman. Zij zegt ook gebeld te zijn door de campagneleider van GroenLinks en de assistent van landelijk voorzitter Marjolein Meijer.

Migratie

GroenLinks-statenlid Andy Rossel had namens de fractie laten weten niet te begrijpen dat de onderhandelingen over een nieuw kabinet zijn stukgelopen op het onderwerp migratie. Hij had liever een pragmatischer opstelling gezien. Volgens hem zijn werk en sociale zekerheid, zorg en duurzaamheid de belangrijkste thema's voor de burger. De kans om het land groener en socialer te maken, is nu ook voorbij.
Fractievoorzitter Brugman zegt wel dat haar in het gesprek met Klaver duidelijk is geworden, dat de zaak niet zo zwart-wit lag. "Ik kijk er nu ietsjes genuanceerder naar", zo erkent zij. "En uiteindelijk moet je keuzes maken als partij."