VVD wil opheldering over herinrichting N271

© Gé Hirdes
De VVD in het Limburgs Parlement wil opheldering over de aanpak van de herinrichting van de N271. Dat is de provinciale weg langs Gennep en Heijen.
In schriftelijke vragen verwijst de partij naar een artikel in dagblad De Gelderlander. Daarin staat dat de provincie al een plan van aanpak heeft gemaakt en daarbij de gemeente Gennep - tot haar ongenoegen - heeft gepasseerd.

Bühne

De VVD wil weten of dat klopt. De coalitiepartij vindt het niet kunnen dat een prominente partner als de gemeente Gennep pas later, alleen voor de bühne, erbij wordt betrokken. Volgens de VVD is ook afgesproken dat eerst de provinciale visie op mobiliteit wordt vastgesteld, en daarna pas een plan voor de N271.

Open afweging

De partij vraagt zich daarom af of nog wel sprake is van een 'open afweging'. De gemeente Gennep en een meerderheid van het Limburgs Parlement willen de weg bij de herinrichting 2x2-baans te houden. PvdA-gedeputeerde Eric Geurts neigt meer naar een 2x1-baans weg met parallel daaraan een ventweg voor het landbouwverkeer.

Overleggen

Eerder heeft Geurts al laten weten het komende jaar met alle betrokken partijen te overleggen voordat hij met een definitief voorstel komt. Het gaat dan bijvoorbeeld om transportbedrijven, de landbouw en de toeristische sector. Ook daarom wil de VVD precies weten wat nu de stand van zaken is.