Gillende tieners domineren eerste Pinkpopdag

© Mijntje Wismans
De eerste dag van Pinkpop zit erop. De ogen waren vooral gericht op Justin Bieber, die - na een Limburgse kwartiertje - op het podium verscheen onder luid gegil van de (jeugdige) menigte.
Zijn komst zorgde ervoor dat hordes tieners zich verzamelden op het Megalandterrein in Landgraaf. Er waren zelfs speciale polsbandjes voor de echte Beliebers in omloop. De grootste fans stonden in een Bieber-vak. Zo hadden zij goed zicht op hun held. Vlak voor het optreden van de Canadees daalde er nog een flinke bui neer over de festivalgangers, maar dat mocht de pret niet drukken. Verder bleef het droog.

Openingsact

Eerder op de dag mocht de Limburgse band The Ten Bells het muzikale programma aftrappen. Dat optreden hadden de heren te dank aan hun winst van de regionale bandwedstrijd Nu of Nooit. Ze kwamen na afloop superlatieven tekort om hun gevoel te omschrijven. "Het was een beetje geil."

Martin Garrix

De avond werd afgesloten door de wereldberoemde dj van eigen bodem: Martin Garrix. Eerder op de dag knalden onder meer Chef'Special en Kensington op het hoofdpodium.

Liveblog

Op dag twee staan onder anderen Broederliefde, Sean Paul en Imagine Dragons op het podium. De headliner van zondag is Greenday. 1Limburg houd je vanaf 14:30 uur wederom op de hoogte via een liveblog.
© Jean-Pierre Geusens
© Jean-Pierre Geusens
© Mijntje Wismans
Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.