'Geen verbanden tussen schietpartijen Blerick'

© L1
Op dit moment zijn er geen directe verbanden tussen de recente schietpartijen in Blerick.
'Er zijn op dit moment geen directe verbanden te zien tussen daders en/of slachtoffers', schrijft de gemeente Venlo vrijdagavond in een persbericht.

Geen directe verbanden

Burgemeester Antoin Scholten is door justitie en politie bijgepraat over de achtergronden van de schietpartijen. De geweldsincidenten staan op dit moment los van elkaar, zo valt te lezen in de persverklaring. 'Daders en slachtoffers hebben diverse etnische achtergronden en bewegen of bewogen zich in verschillende netwerken zonder direct verband', aldus de gemeente Venlo.
Wel is bij politie bekend dat meerdere verdachten en slachtoffers banden hebben met de drugswereld. Over de woensdag doodgeschoten Ömer Köksal wordt in verband met het politieonderzoek nog geen uitspraak gedaan, benadrukt de gemeente.
De recente schietpartijen hoeven volgens OM en politie ook niet altijd met de drugsscene te maken te hebben. Ze kunnen in de relationele of familiaire sfeer liggen.

Schietpartijen

Blerick heeft de laatste maanden te maken met een golf van geweld. Eind augustus werd Kemal Zengin voor zijn woning aan de Klingerbergsingel neergeschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Daarnaast raakten vorige maand nog twee personen gewond bij een schietpartij in een woning boven een keukenzaak aan de Sint Willebrordstraat.

Protestmars

Afgelopen woensdag werd Köksal op klaarlichte dag doodgeschoten op de Nieuwborgstraat. Bezorgde buurtbewoners liepen diezelfde avond in een protestmars naar het stadhuis om hun ongenoegen te uiten over het geweld in de buurt. Inmiddels zijn er extra agenten op de been in Blerick.