Raadslid D66 Stein in clinch met partijbestuur

© Beeld: 1Limburg (iStock)
D66-raadslid Frans van der Avert uit Stein overweegt om onder een nieuwe vlag zijn werk voort te zetten in de gemeenteraad. En dat terwijl hij eigenlijk volgend jaar maart had willen stoppen als raadslid.
Hij is faliekant tegen het besluit van het partijbestuur D66 Westelijke Mijnstreek om volgend jaar niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stein. De reden is dat er te weinig animo zou zijn. Dat besluit werd zaterdag genomen.

Lijst samenstellen

Van der Avert wil proberen alsnog een lijst samen te stellen met kandidaten. Daarvoor gaat hij in gesprek met het hoofdbestuur van de partij in Den Haag. Lukt dat niet dat wil hij een nieuwe partij oprichten.

'Heel vreemd'

Het raadslid uit Stein had na acht jaar eigenlijk het stokje willen overdragen. Omdat de beoogde opvolger er nog niet klaar voor was, wilde Van der Avert volgend jaar als lijsttrekker nog de verkiezingen in om na een bepaalde periode plaats te maken. Volgens Van der Avert is het tij voor de partij in Stein gunstig en zit er zelfs een tweede raadszetel in. Dat zou eventueel een plek in de coalitie kunnen opleveren. "Op zo'n moment ga je als bestuur toch niet de stekker uittrekken, dat is heel vreemd,” zo liet hij aan L1 weten.