Onweersbui en regen verwacht op Pinkpop

© Archief L1
Pinkpop staat voor de deur. Hoog tijd om de tas voor drie dagen festival in te pakken. Maar wat neem je mee buiten een goede voorraad bier? Denk vooral aan luchtige kleding, zonnebrandcrème, waterdichte schoenen en een poncho.
Want dit festivalweekend is het namelijk wisselvallig weer met kans op regen en onweersbuien, zo meldt Meteo Limburg.

Bieberdag

Op zaterdag zorgen tieneridool Justin Bieber en Martin Garrix voor vuurwerk op het podium. Waarschijnlijk gaat daar een onweersbui aan vooraf. De eerste Pinkpopdag passeert een koufront en dat geeft veel bewolking en enkele regen- en onweersbuien. Volgens Thijs Zeelen wordt het in de avonduren iets droger. Het wordt die dag tussen de 23 en 25 graden.

Zon

Zondag doet zijn naam eer aan. Dag twee van Pinkpop schijnt een stralend zonnetje. De temperatuur blijft steken op 22 graden, maar neem het advies van Jan Smeets om 'goed te smeren' zeker ter harte. De laatste festivaldag is ook zonnig, maar er is wel een kans op een bui.

Groen weide

Het Megaland-terrein is er in ieder geval bijna klaar voor. De podia staan bijna, de drink- en eetkraampjes worden gebouwd en de grasmat ligt er als een biljartlaken bij.

Vertrapte poncho's

Maar met dit weer op komst zal de festivalweide snel minder fraai ogen. Binnen de kortste keren ligt het veld bezaaid met plastic bekers, dranktrays en ander afval. Wanneer het veld dan ook nog een beetje drassig is, wordt het al snel een modderbad met vertrapte poncho's.
© Jean-Pierre Geusens

Lees ook: Extra treinen en aangepaste dienstregeling rondom Pinkpop

?Klik hier voor het uitgebreide weerbericht.
Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.