1Lunch: 480 mensen op de bon geslingerd op de N281

© iStock
* Zuyderland opent deuren poliklinieken op zaterdag* Limburgse hotels in trek * Notoire internetoplichter langer achter de tralies
Zuyderland opent deuren poliklinieken op zaterdag
Goed nieuws voor mensen die doordeweeks vaak te druk zijn om een arts te zien. De poliklinieken van het Zuyderlandziekenhuis in zowel Sittard-Geleen als Heerlen gaan tijdelijk ook op zaterdag open. Het ziekenhuis wil de lange wachtlijsten wegwerken en de toegangstijden verkorten voor onder andere de poliklinieken. Lees hier meer.
© L1
Limburgse hotels in trek
Goed nieuws! Het aantal hotelovernachtingen is in Limburg, ondanks de populariteit van Airbnb en soortgelijke websites, opnieuw toegenomen. Zowel het aantal buitenlandse gasten als het aantal Nederlandse hotelgasten is in Limburg toegenomen. Opvallend is de toename van het aantal Duitse gasten. Limburgse hotels verwelkomden de eerste zes maanden van dit jaar ruim 23 procent meer Duitse gasten. Lees hier meer.
Vermeende internetoplichter langer achter de tralies
De 19-jarige Stan T. uit Vlodrop komt voorlopig niet op vrije voeten. Het voorarrest van de van internetoplichting verdachte tiener is met 90 dagen verlengd. De Vlodroppenaar zit sinds donderdag 24 augustus vast. Hij werd opgepakt, nadat hij eerder die dag in de val was gelokt door een aantal gedupeerden. Lees hier meer.
'Het lijkt alsof de atoombom is gevallen op Sint Maarten'
Grote ravage op het eiland Sint Maarten: "Ontzettend veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt, uit werkelijk alle winkels wordt geplunderd en op sommige plekken op het eiland lijkt het alsof de atoombom is gevallen." De 29-jarige Nathalie Tackling, die op het eiland is, vertelt haar verhaal. Lees hier meer.
Sint Maarten grotendeels verwoest na orkaan Irma. © ANP

480 mensen op de bon geslingerd op de N281

Dit is niet mis. Op de provinciale weg N281 in Heerlen zijn afgelopen woensdag tijdens een snelheidscontrole 480 boetes uitgeschreven. Bij de verkeerscontrole werden ongeveer 6500 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. De agenten die stonden te controleren maakten 480 keer een proces verbaal op voor een snelheidsovertreding en er werden 45 automobilisten direct staande gehouden. Lees hier meer.