Winants twijfelt over tweede periode in onrustig Brunssum

Luc Winants. © archief L1
Burgemeester Luc Winants van Brunssum twijfelt of hij beschikbaar is voor een tweede periode als burgervader van de gemeente.
De gemoederen in de gemeenteraad lopen geregeld flink op. Ook de soap rond wethouder Jo Palmen, die vaak in de clinch ligt met raadsleden, bezorgt Winants kopzorgen. "Volgend jaar zijn er gesprekken over een mogelijke tweede periode van de burgemeester. Maar zijn aanblijven, is hoogst onzeker na alle onrust. Ik schuif dat even voor mij uit. Er is de afgelopen tijd veel gebeurd. Dat zet mij aan het denken."
Audio: Luc Winants twijfelt over tweede ambtsperiode (30 nov 2017)
Weinig vernieuwing
Volgens de burgemeester is er de afgelopen decennia weinig veranderd in de lokale politiek. "Dat bleek ook uit gesprekken met mijn voorgangers. Er zit soms veel oud zeer tussen enkele raadsleden. Het is moeilijk om het tij te keren. Ik doe er alles aan, maar de politiek is weerbarstig", zegt hij bij L1. Komend jaar gaat de Brunssumse politiek na de verkiezingen op communicatietraining. "In de hoop de cultuur te veranderen en goede omgangsregelingen met elkaar af te spreken."

AvondGasten

Luc Winants sprak donderdag in AvondGasten uitgebreid over de situatie in de Brunssumse politiek. De hele uitzending is terug te zien op L1.nl