Linten moeten gaten in menselijke ketting Tihange opvullen

© Jean-Pierre Geusens
De organisatie van de grote protestactie tegen kerncentrale Tihange zet 25 kilometer lint in om eventuele gaten in de menselijke ketting op te vullen.
Op zondag 25 juni wordt er een menselijk lint gevormd dat loopt van Aken, via Maastricht en Luik naar de kerncentrale in Tihange.

Onvrede

Voor dit hele traject van 90 kilometer zijn 60.000 mensen nodig, maar tot nu toe hebben zich pas 20.000 betogers aangemeld. De actie is bedoeld om de onvrede over de veiligheidssituatie bij de kerncentrale duidelijk te maken. De organisatie wil dat de verouderde centrale wordt gesloten.

Procent

De deelnemers aan de protestactie komen uit Duitsland, België en Limburg. De helft van hen is Duits; Limburg is vertegenwoordigd met zo'n 7000 deelnemers, dat is ongeveer 35 procent.
L1 AvondGasten staat woensdag volledig in het teken van de kerncentrale in Tihange. Met voor- en tegenstanders wordt gesproken over de omstreden kerncentrale.
25 juni staat L1 radio en tv uitgebreid stil bij de actie. L1 doet tussen 13.00 uur en 16.00 uur in een extra uitzending op radio en tv verslag van het vormen van de menselijke ketting.