Sportvereniging ziet af van lening gemeente Beesel

Hippische sportvereniging De Paardenvriend uit Reuver legt het aanbod van de gemeente Beesel een lening van 100.000 euro te verstrekken naast zich neer.
Mede met dat bedrag zou de accommodatie van de vereniging geschikt gemaakt kunnen worden voor wedstrijden in alle weersomstandigheden. Het bestuur van De Paardenvriend vindt het echter te risicovol een lening aan te gaan.

'Koploperslocatie'

De paardensportvereniging klopte eigenlijk bij Beesel aan voor een subsidie. De provincie Limburg vindt dat de accommodatie van De Paardenvriend potentie heeft zich te ontwikkelen tot 'koploperslocatie'. Dit zijn accommodaties met een bovengemeentelijke uitstraling. Daarom is de provincie bereid een subsidie van maximaal 75.000 euro te verstrekken. Voorwaarde in dat geval is dat een andere partij datzelfde bedrag betaalt. De Paardenvriend vroeg Beesel dit te doen.

Teleurgesteld

Beesel vindt echter dat het verzoek niet past binnen de gemeentelijke regeling investeringssubsidies. De paardensportvereniging is teleurgesteld in het feit dat Beesel geen subsidie wil verstrekken. De Paardenvriend vindt het oneerlijk dat voor andere verenigingen wél een uitzondering is gemaakt. Zo kwam er 365.000 euro voor renovatie van sportpark Dijckerhof in Reuver: 265.000 euro meer dan volgens de subsidieregels zou kunnen.

Scorebord

Behalve de aanleg van een voor alle weersomstandigheden geschikte bodem voor de buitenbak wil De Paardenvriend ook een scorebord ophangen en het buitenterrein en de parkeerplaats herinrichten. De vereniging gaat nadenken over de vraag hoe ze die zaken alsnog verantwoord kan realiseren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!