Advocaat woest over levenslang: 'Inhumaan, een slachtbank'

De plek waar de liquidatie plaatsvond. Inzet: Sven Prins. © Beeld: archief L1
Advocaat Serge Weening is woest over de levenslange celstraf die zijn cliënt Jurandy T. dinsdag kreeg opgelegd voor de moord op Sven Prins.
Volgens de raadsman ontbrak de motivering voor de buitengewone straf op sommige punten volledig.



Ongeloof

Jurandy vertrok geen spier toen hij het vonnis aanhoorde. "Hij heeft vanaf het begin gezegd dat hij dacht dat ze dit voor hem in petto hadden, het verbaasde hem niet meer", verklaart Weening. "Maar deze straf is inhumaan. Er wordt hem verweten dat hij geen compassie heeft getoond. Nou, noem je dit compassie?"
Slachtbank
Volgens Weening hebben de rechters die de zaak Prins behandelden een zekere reputatie. "Die van een slachtbank. Ze hebben in meerdere zaken een hogere straf opgelegd dan het Openbaar Ministerie heeft geëist. We gaan absoluut in hoger beroep."

Drie straffen
Jurandy was één van de drie verdachten voor de moord op Sven Prins, die op 25 september 2015 werd geliquideerd in Brunssum. Een afrekening na een uit de hand gelopen conflict in het drugscircuit, zo denkt de rechtbank. De andere verdachten, Sergio K. en Xionel B., kregen allebei een celstraf van dertig jaar. Alle verdachten gaan in hoger beroep.

Uitzonderlijk

De rechtbank Limburg heeft niet vaak een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De afgelopen jaren werden enkel Frenky P., Olaf H. en Lau G. tot een dergelijke straf veroordeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!