Zes coalitiepartijen, zes wethouders in Heerlen

© Erwin Minkenberg
Heerlen krijgt de komende periode een coalitie die bestaat uit SP, Ouderen Partij Heerlen, VVD, D66, CDA en GroenLinks.
De stad krijgt een college dat zal bestaan uit zes wethouders, één meer dan in de vorige periode. De nieuwe wethoudersploeg is samen goed voor 5,1 fulltime banen.

SP

Als grootste partij in de gemeenteraad krijgt de SP twee wethoudersposten. Peter van Zutphen krijgt sociale zaken en centrumontwikkeling, en wordt daarnaast locoburgemeester. Partijgenoot Jordy Clemens krijgt cultuur, onderwijs, jeugd en wonen. Beiden zaten in de afgelopen periode ook in het college.

Ouderen

Eveneens twee posten zijn er voor de OPH, een post meer dan de afgelopen vier jaar. Frank Simons gaat zich onder meer bezig houden met ruimtelijke ordening en het IBA-project. Adriane Keulen krijgt ouderenbeleid, publieke dienstverlening en buurtgericht werken.

Combinatiewethouder

Namens zijn eigen VVD en D66 keert Martin de Beer terug in het college. Hij krijgt onder meer economische zaken, arbeidsmarkt en sport.

Nieuw CDA

Het CDA, dat in de voorgaande periode nog in de oppositie zat, krijgt met wethouder Charles Claessens de posten beheer en onderhoud, mobiliteit en milieu.

Zwembad

In het coalitieprogramma is onder meer opgenomen dat er in het centrum van Heerlen een zwembad komt. Verder is het de bedoeling dat er een speciaal ouderenloket komt, dat er buurtconciërges komen en dat de communicatie met de Heerlenaren extra aandacht krijgt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!