'Verdachte geweldsexplosie probeerde zelfmoord te plegen'

© Archief L1
De 40-jarige man uit Mook die verdacht wordt van een zwaar geweldsincident in Arnhem, probeerde na de ruzie zelfmoord te plegen.
Dat vertelt een buurtbewoonster die de man in haar voortuin vond in De Gelderlander. De man was na de ruzie in de Gemertstraat op de vlucht geslagen en kwam toen bij deze mensen gewond in de tuin terecht.

Ketting

Nadat de vrouw hem zag, wilde ze een ambulance inschakelen. Eenmaal binnen zag ze dat de man zich probeerde op te hangen aan haar voordeur. Hij pakte een ketting die aan het afdakje bij de voordeur hing en sloeg die om zijn hoofd. "Ik zag die man met de ketting om zijn hals voorover vallen en gilde: 'laat los, laat los!' Hij hield met zijn hand de ketting vast. Het gewicht van zijn eigen lichaam was te groot. Daardoor viel hij op de grond", vertelt Anneke van Loenen in de krant.

Familiekwestie

Tijdens de geweldsexplosie probeerde de verdachte uit Mook twee vrouwen (51 en 33 jaar) en een 49-jarige man te doden. Aanleiding was een interne familiekwestie, stelt De Gelderlander op basis van bronnen rond het onderzoek. De politie wil nog niks zeggen over de achtergronden, omdat het onderzoek nog loopt, laat een woordvoerder weten aan 1Limburg.

Verdachte geweldsdelict Arnhem blijft langer vast

In het huis waar de ruzie was, was ook een kind en vlak na de ruzie kwam een tweede kind thuis. Zij bleven ongedeerd. De slachtoffers zijn buiten levensgevaar. Maandagmiddag werd bepaald dat de verdachte nog zeker twee weken in de cel blijft voor poging tot moord of doodslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!