Bestuur Trespa gaat overstag; werknemers niet tevreden

© L1/Frank Moonen
Ondanks het feit dat de directie van Trespa in Weert bereid was om de eigen werknemers tegemoet te komen en verder te onderhandelen, zijn de medewerkers toch gaan staken.
Zo'n 200 medewerkers hebben dinsdagmorgen opnieuw het werk neergelegd. Zij komen op voor een nieuwe CAO waarin een sociaal plan en loonsverhoging centraal staan.

Van tafel

De directie van Trespa heeft maandagavond voor het eerst te kennen gegeven bereid te zijn het eerdere eindbod van tafel te halen. HR-directeur Joost Snoeijen heeft laten weten dat de directie overtuigd is dat er verbetering moet komen, met name over het hebben van sociaal plan.

Actie uitbreiden

De ochtendploegen van het bedrijf staken al sinds vrijdag en hebben aangegeven dat zij de acties willen uitbreiden en ook de middagploeg erbij willen betrekken. Als zij ook gaat staken, komt het bedrijf stil te liggen en dreigen er risico's voor de langere termijn.

Minste belang

HR-directeur Joost Snoeijen hoopt dat de medewerkers en FNV inzien dat uitbreiding van de acties in het minste belang voor hen is. Een uitbreiding zou betekenen dat de productie stil komt te liggen en de afnemers geen producten ontvangen. Dit zou volgens Snoeijen een direct risico vormen voor het marktaandeel van het bedrijf. Hij hoopte dat de medewerkers af zouden zien van stakingen.
De FNV heeft daarop dinsdagmorgen antwoord gegeven door de stakingen gewoon door te laten gaan.