Provincie en Meerssen steken geld in waterproject

Het Proosdijpark in Meerssen. © archief L1
De gemeente Meerssen en de provincie Limburg steken allebei 155.000 euro in het Watervalderbeek-project.
Achter de Pletsmolen komt een waterbuffer die overlast - zoals die Meerssen vorig jaar trof - moet helpen voorkomen. Ook komt langs de beek een wandelpad en nieuw groen.

Verbinding met buffers

Zo ontstaat er een verbinding met het Proosdijpark, dat momenteel grondig wordt opgeknapt. Het project sluit aan op het Buitengoed Geul en Maas. Waterschap Roer en Overmaas doet aan het project mee. Er wordt onderzocht of verbindingen kunnen worden aangelegd met andere buffers in de buurt en waar die nieuwe buffers zouden moeten komen.

Compliment van Koopmans

Député Ger Koopmans bracht donderdag een bezoek aan Meerssen in het kader van het Buitengoed. Hij gaf de gemeente een compliment voor de voortvarendheid waarmee diverse projecten zijn opgepakt. Hij doelde op de plannen rond het Proosdijpark, het centrumplan, maar bijvoorbeeld ook de ontwikkelingen rond de herbestemming van de oude hoeve Weerterhof, waar een uitvaartcentrum moet komen.
Minder lof had hij voor het Rijk, dat wat hem betreft qua bijdrage aan de zorg voor cultureel erfgoed achterblijft. Die bijdrage is een vijfde van wat de provincie erin steekt.