Aangifte tegen Limburgse burgemeesters onterecht

Vakantiepark Roekenbosch in Blitterswijck. © MGL/Le Giesen
De aangifte van de Bond van Wetsovertreders tegen burgemeesters Ralf Krewinkel (Heerlen) en Hans Gillissen (Venray) is onterecht.
Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bepaald.

Noodbevel

Beide burgervaders werden door de bond beschuldigd van het afgeven van een noodbevel om de bewegingsvrijheid van overlastgevende asielzoekers te beperken. Het Openbaar Ministerie heeft geoordeeld dat er geen zaak is tegen de twee burgemeesters. Zij blijken helemaal geen noodbevel te hebben uitgegeven.

Meldplicht

De Bond van Wetsovertreders was daar vanuit gegaan, maar nu blijkt dat Krewinkel en Gillissen naar de vreemdelingenpolitie en Immigratie- en Naturalisatiedienst zijn geweest. Daar hebben zij verzocht om de overlastgevende asielzoekers een meldplicht en aanwezigheidsgebod op te leggen.

Weert

Omdat de twee burgemeesters geen noodbevel hebben uitgegeven, heeft het Openbaar Ministerie de aangifte geseponeerd. Een soortgelijke aangifte van de bond tegen burgemeester Jos Heijmans van Weert liep ook op niets uit. Ook dit werd geseponeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!