Bedrijf uit Haelen wint MKB L1mburg Prijs

Uitreiking van de MKB L1mburg Prijs 2017 aan Counterflow Geelen uit Halen. © Leo Hauben
Geelen Counterflow uit Haelen heeft de MKB L1mburg Prijs 2017 gewonnen. Ondernemer Wim van der Leegte heeft de prijs dinsdagavond uitgereikt in een live-uitzending van L1 TV.
Geelen Counterflow is een innovatieve machinefabriek die zeer zuinige tegenstroom drogers en koelers ontwikkelt en bouwt voor de voedingsmiddelenindustrie.
Duurzame energie
Het kantoor van het bedrijf is gebouwd volgens de Passief-Huis richtlijnen en wekt 50 procent meer duurzame energie op dan het totale energieverbruik voor verwarmen, koelen, ventilatie, verlichting, servers, pc’s, printers en telefonie.
Jury lovend
'Verbeter de wereld, begin bij jezelf' spat ervan af bij Geelen Counterflow, aldus de jury. "De gedrevenheid van de ondernemer, het consequent investeren in maatschappelijke waarde en het uitdragen van het belang van het keren van het tij waren doorslaggevend."
Van winst naar waarde
Met de MKB L1mburg Prijs worden bedrijven gehonoreerd die maatschappelijke meerwaarde bieden. Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. Hoe maakt het bedrijf de wereld – of althans ons stukje daarvan – aantoonbaar beter? Bij ondernemen moet het niet alleen om een goed verdienmodel gaan, zo is de gedachte achter de prijs.
Genomineerden
Vijf bedrijven waren genomineerd voor de MKB L1mburg Prijs 2017. Naast de winnaar waren dat Dolmans Landscaping uit Bunde, GrausBouw uit Hoensbroek, Greentom uit Maastricht en SlimInICT uit Kelpen-Oler.
Uitreiking voor tweede keer
De MKB L1mburg Prijs is voor de tweede keer uitgereikt. De prijs ging vorig jaar naar Zwamburg, een duurzame paddenstoelen-kwekerij die oesterzwammen kweekt op onder andere de koffiedrab van de horeca.