ECI Cultuurfabriek heeft al 24,5 miljoen gekost

© Maartje van Berkel
De ECI Cultuurfabriek heeft sinds de planvorming in 2008 een bedrag van 24,5 miljoen euro aan publiek geld opgeslorpt.
De gemeente Roermond, de regio Midden-Limburg de provincie Limburg en het rijk zijn de subsidieverstrekkers.

Gemeente

Uit cijfers van de gemeente Roermond blijkt dat de gemeente 10 miljoen euro heeft geïnvesteerd in onder andere de aankoop (5,9 miljoen euro), de aanpassing (408.000 euro) en de inrichting (1,8 miljoen euro) van de ECI. Daarnaast heeft de gemeente Roermond nog eens 7 miljoen euro in de exploitatie (sinds 2008) gestoken.

Andere geldschieters

Daarnaast hebben de provincie Limburg, het rijk en de regiogemeenten in Midden-Limburg nog eens 7,5 miljoen euro opgehoest voor de Cultuurfabriek. In totaal is dat 24,5 miljoen euro aan publiek geld.

1,9 miljoen

Op 19 februari beslist de gemeenteraad in Roermond over nog een kapitaalinjectie van 1,9 miljoen euro in de noodlijdende ECI, los van de subsidie van 2,1 miljoen die Roermond jaarlijks in het cultureel centrum steekt. De injectie van 1,9 miljoen euro is nodig volgens B en W van Roermond om de achterstallige huursom, een exploitatietekort en een reorganisatie te kunnen betalen.

Kapitaalinjectie

De kans dat de gemeenteraad akkoord zal gaan met een nieuwe kapitaalinjectie is groot, omdat er vooralsnog geen alternatieven zijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!